top of page
Header - Background.png
Icon - Behandelingen.png

BEHANDELINGEN

Onze

Alle patiënten zijn welkom! Door de vele specialisaties van het team, heeft corpus de mogelijkheid om een brede waaier aan aandoeningen te kunnen behandelen. 

Background - Mid.png

U kan bij elke kinesist terecht voor algemene kinesitherapie dat de basis van vele specifieke technieken vormt. Het bestaat uit mobilisaties, weke delen technieken (zoals massage en dergelijke), taping, oefentherapie, elektrotherapie enzovoort.

Orthopedie

Na een orthopedische ingreep, zoals na het plaatsen van een prothese of na reconstructies van ligamenten is het aangewezen om te revalideren bij de kinesist. Dit om jezelf en het gewricht te beschermen. De kinesist staat in voor het herwinnen van de beweeglijkheid van het aangedane gewricht. Dit doet hij aan de hand van mobilisaties, weke delentechnieken, oefentherapie en het geven van informatie en advies.

Zwangerschapsbegeleiding

Per zwangerschap heeft u recht op 9 behandelingen kinesitherapie. Deze sessies kunnen zowel voor als na de bevalling plaatsvinden. Tijdens de sessies krijgt U tevens informatie naar ademhalingstechnieken die de pijn verminderen tijdens de arbeid. Na het bevallen bestaan de sessies voornamelijk uit oefeningen die de bekkenbodem spieren terug gaan verstevigen.

Manuele therapie

Om Manuele Therapie te mogen uitoefenen dient de therapeut(e) hiervoor een opleiding te volgen. Het doel van de Manuele Therapeut is om de gewrichten beter te laten functioneren, je houding en bewegingen te verbeteren/corrigeren. Hiervoor worden specifieke technieken aangewend. Na de behandeling zult u minder pijn en meer bewegingsvrijheid ervaren.

Dry needling

Dry Needling is het behandelen van triggerpoints in de spieren. Net zoals accupunctuur wordt er gebruik gemaakt van fijne naalden, maar daar stopt de gelijkenis dan ook. Triggerpoints zijn lokale verhardingen in de spiervezels. Deze kunnen geleidelijk aan ontstaan zijn of acuut. Deze triggerpoints kunnen lokale en gerefereerde pijnen veroorzaken. Aan de hand van Dry Needling bekomen we pijnvermindering en een betere lokale doorbloeding. Dry Needling is nooit een therapie op zich en wordt meestal als aanvullende therapie gebruikt.

Houdingsadvies

Houdingsadvies is een essentieel onderdeel van een behandeling kinesitherapie. Jouw kinesist zal houdingsadvies op maat geven, zodat jij jouw werk-, slaap en zithouding te verbeteren. 

Met een goede houding kun je niet alleen van bepaalde klachten af geraken maar kun je ze uiteraard ook voorkomen. Heb je last van nekpijn, rugpijn, pijn in de heupen of hoofdpijn? Dan kan houdingsadvies mee ervoor zorgen dat je van deze pijn/klachten verlost kunt worden.

Ademhalingskinesitherapie

Personen met problemen ter hoogte van de longen kunnen baat hebben bij het krijgen van ademhalingskinesitherapie. Aan de hand van specifieke technieken probeert men een efficiënter ademhalingspatroon te bekomen. Zo kan men bijvoorbeeld beter vocht in de longen mobiliseren en evacueren. Aandoeningen zoals COPD, astma, longontstekingen en bronchitis kunnen met hulp van de kinesist goed aangepakt worden. 

Ook personen met (chronische) hyperventilatieklachten kunnen baat hebben bij onze gespecialiseerde en geïndividualiseerde therapie.

Lymfedrainage

Lymfedrainage is een verzameling van technieken die worden aangewend in het behandelen van oedeem en oedeem gerelateerde klachten. Oedeem is het (zichtbaar) zwellen van een lidmaat of een deel van het lidmaat door een ophoping aan vocht (lymfe). De behandeling zelf zijn pijnloos.

Sportkinesitherapie

De sportkinesitherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van sportgerelateerde blessures, de behandeling bestaat voornamelijk uit actieve oefentherapie. Dit op een medisch verantwoorde wijze. Iedere sporter/patiënt wordt grondig geanalyseerd om zo goed mogelijk te kunnen trainen en zo snel mogelijk te revalideren. Ook preventie van blessures is een belangrijk onderdeel van de sportkinesitherapie.

Zwang
ortho
manueel
Dry N
Houding
AHK
Lymfe
Sport
bottom of page