top of page
Header - Background.png

INFO

Praktische

Icon - Info.png

Hoe maak ik een afspraak? Hoeveel kost een bezoek aan de kinesist? Kan ik een huisbezoek aanvragen?

Background-Logo.png

AFSPRAKEN?

+ Hoe maak ik een afspraak?

U kunt afspraken maken via onze online agenda, U zult hierna een bevestigingsmail ontvangen. De therapeut kan U hierna nog opbellen indien de geplande afspraak niet kan doorgaan. 

U kunt tevens telefonisch afspraken vastleggen, U kunt ons bereiken op het vaste nummer 03/231.54.01 op weekdagen van 10 tot 12 uur en van 15 tot 17 uur.

Indien we de telefoon niet opnemen doordat we de behandeling niet kunnen onderbreken, spreek dan een boodschap in via het antwoordapparaat, dan bellen we u zo snel mogelijk terug. U kunt ons ook mailen via info@praktijkcorpus.be


Indien u al bekend bent met uw therapeut kunt u ook naar het gsm-nummer van uw therapeut bellen of sms'en.

+ Annuleren van een afspraak?

Wij vragen om de therapeut via het vaste nummer of zijn/haar gsm nummer minstens 24 u op voorhand te verwittigen indien een geplande afspraak niet kan doorgaan. Een consultatie die minder dan 24u op voorhand geannuleerd wordt of niet wordt nagekomen, kan volledig in rekening gebracht worden.

+ Kan ik een huisbezoek aanvragen?

Om een huisbezoek te regelen dient U ons telefonisch te contacteren. Een huisbezoek kan geregeld worden onder bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden zijn:

 

  • U bent zelf niet mobiel genoeg om de verplaatsing naar de praktijk te realiseren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na een orthopedische ingreep of andere zware aandoeningen. 

  • Wanneer U terug mobiel genoeg bent om de verplaatsing naar de praktijk te maken zal daar de behandeling voortgezet worden. 

  • Deze inschattingen worden gemaakt in overleg met uw therapeut.

+ Wat heb ik nodig bij mijn eerste behandeling?

Gelieve op tijd aanwezig te zijn (+/- 5 minuten voor aanvang) voor de behandeling, zo kunt u ten volste genieten van de voor u gereserveerde tijd!

  • Gelieve ook uw E-ID kaart mee te brengen en indien mogelijk ook een klevertje van uw mutualiteit.

  • Losse Kledij, wij staan niet in voor eventuele kleerscheuren.

TARIEF EN TERUGBETALING

+ Wat kost een bezoek bij de kinesist?

De kinesitherapie behandeling neemt 30 minuten in beslag, en je betaalt per sessie contant of via een mobiele betaalapplicatie (bancontact app, payconiq en dergelijke). De gedeconventioneerde therapeuten hanteren de vooropgestelde tarieven van de beroepsorganisatie (Axxon). Deze zijn €38 voor een kabinetsbehandeling en €42 voor een huisbezoek.

Indien U een voorkeursregeling/omniostatuut/verhoogde tegemoetkoming (xx1/xx1) op het klevertje van je mutualiteit) heeft bij de mutualiteit dient u dit aan te geven en dan zijn de RIZIV tarieven van kracht. De geconventioneerde therapeuten (Ben en Geert) hanteren voor een behandeling de vooropgestelde tarieven van het Riziv: €28,60 per 30 minuten behandeling in de praktijk en €29,73 voor een behandeling aan huis.

 
Er kan in bepaalde gevallen een hoger tarief door de therapeut gehanteerd worden. Dit kan het geval zijn wanneer u zelf het initiatief neemt om na 19u of in het weekend behandeld te worden. Dit is geen strikte regel, de kinesist kan zelf de keuze maken om al dan niet het normale tarief te hanteren.
bottom of page